18 Aralık 2011 Pazar

KPDS için kaynak tavsiyesi

Son dönemlerde aldığı şekle göre konuşulacak olursa; KPDS, "hiç okuyan ile okumayan bir olur mu!" söylemini doğrulayan bir sınav mecrası halini almıştır. Eski haliyle yoğun "taktik"çilerin ilgi ve başarı alanı olan KPDS, günümüzde teamüllerin yıkılmasına sebebiyet vererek, artık bu sınav için bilinen gerçeğin söylenmesini gerekli hale getirmiştir: reading.. reading.. reading.. 

Şuan ülkemizde okuduğunu anlamaya yönelik ölçücü ve öğretici kaynak sayısı oldukça azdır. Bu konuda tarafımdan baya bir araştırma yapılmış ve iki net sonuca ulaşılmıştır: 

1) Reader at Work II

2) More to Read II 

Bu iki kaynak ODTÜ yayınlarına ait olup okuduğunu anlamaya yönelik hazırlanmış en iyi kaynaklardandır. Bu kitaplara çalışılırken sorularının üşenmeden mutlaka çözülmesi gerektiğini unutmamak gerekir. Bazı arkadaşlar için parçaların anlaşılmasında zorluk çekilebilir, ancak KPDS de de benzer zorlukta parçalar ile karşılaşıldığı için okumaya devam edilmelidir. 

Bu kitapların en önemli yönü adeta tüm sınavı kapsamalarıdır. Son yapılan 2011 Sonbahar KPDS sınavına bakıldığında gramer sorularında bile okuduğunu anlamadan yapılmayacak soruların bulunduğunu unutmamak gerekir. 

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder